Finsbury Park, N4 / House conversion, refurbishment and extension
prev  /  next
N4, London | New kitchen extension

Location:

Finsbury Park, London, N4 

London Borough of Islington

 

Budget:

140,000£

 

Architectural services:

1. Strategic briefing

2. Preparation & brief

3. Concept design

4. Developped design

5. Technical design

6. Construction

7. In use

8. Handover & closeout

About

 

This existing victorian terraced house, in the borough of Islington near Finsbury Park, was originally 2 separate dwellings with poor lighting, poor circulation and unsatisfactory access to the garden. 

The brief was to create a light, spacious home for a couple with an teenage child, with a side extension that provided sufficient width for an island and a dining table, allowing the kitchen to function as a social space.

 

The works included the demolition of the poor quality conservatory, to allow for this new larger and very bright space. The smaller easy access door to the garden was designed with the family cat in mind. The slate floor is heated and hard wearing allowing the owners to indulge with their gardening. The large area of glazing allows for the new extension to be flooded with daylight.

 

Sustainability was at the heart of the project , as the house was also fitted with a photovoltaic panels on the roof to generate electricity and produces its own hot water. The house was also insulated above current building regulation standards with the intention of reducing its carbon footprint.

London, N4 | new extension kitchen
London, N4 | new extension light
London, N4 | refurbished victorian
London, N4 | new kitchen extension
London, N4 | new extension roof
London, N4 | New side extension
London, N4 | New bathroom
  • Pinterest Black Round
  • Instagram Black Round
  • Google+ Black Round
  • LinkedIn Black Round
  • Blogger Black Round